delegeren

13 maart 2013   Nog meer loslaten.

De afgelopen weken heb ik naast praktische zaken, vooral ideeen losgelaten over wat ik moet doen. Voor de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers) organiseerde ik op 8 en 9 maart de masterclasses 2013. Twee dagen vol lezingen en workshops over van alles wat met mijn vak te maken heeft. Ik had bedacht dat ik een heleboel dingen voor die datum moest regelen, dus vóór 8 maart.

Zo ben ik een boek aan het vertalen. Ik liet het idee los dat mijn boek voor 8 maart gedrukt moest zijn. De loslaatdag vindt plaats in mijn kantoor, de organizing academie genaamd. Ik probeerde ook voor die datum het kantoor af te hebben. Dit idee liet ik ook los. De loslaatdag organiseren wilde ik ook rond hebben voor die datum. Ook dit liet ik los. Dit zijn dus drie ideeen waarmee ik mezelf onder druk zette.

Door het los te laten kwam er ruimte om te kijken wat er wel kon. Ik vroeg anderen dingen voor mij te regelen, uit te zoeken en te ondernemen. Eigenlijk was dit een heel leuke ervaring. Dingen die ik normaal gesproken zelf zou doen, werden nu door anderen gedaan. Soms had ik dagen dat opeens iedereen terugmailde, belde of sms-te. Dit voelde als niets doen en toch dingen gedaan krijgen. Een heerlijke ervaring die ik iedereen aan kan raden. Alleen al daardoor is dit project de moeite waard.

Los te laten:  75
Los gelaten: 3

Nog los te laten: 72

1 thought on “delegeren

  1. Mooie ervaring Angelique! Ik vind loslaten ook super moeilijk, haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *