2-daagse workshop: van ‘to-do’ naar ‘gedaan’

Wanhopige man met papierenJe kan als mens gemiddeld zo’n 7 dingen tegelijk onthouden. In stilte blijf je deze dingen alsmaar herhalen. Als je dus veel aan je hoofd hebt, ben je eigenlijk steeds lijstjes in jezelf aan het opdreunen, soms zelfs in bed.

Dat kan anders!

Getting Things Done

Getting Things Done, kortweg GTD, is de bekende methode van productiviteitsgoeroe David Allen. Met behulp van zijn methode zet je alles wat je moet onthouden in een overzichtelijk en betrouwbaar systeem. Hierin kun je alles direct terugvinden.Je maakt je hoofd leeg en zo hou je ruimte voor overzicht, creatieve oplossingen en ontspanning.
Daily Organizer

De workshop

De workshop Van ‘to-do’ naar ‘gedaan’ slaat een brug tussen deze theorie en de praktijk.

Je stapt binnen bij de Organizing Academie van Angelique Bouwman. Onder je arm draag  je alles wat geordend moet worden: je stapels papier, lijstjes en spullen. Alles kan mee naar haar prettige ruimte in Amsterdam Oud-West. Je werkt samen met Angelique om je losse plannen, lijstjes en gedachten in het systeem in te voeren. Vervolgens leer je prioriteiten te stellen bij het afwerken van je lijsten.

Op deze manier begrijp je al doende hoe het werkt en loop je aan het eind van de dag de deur uit met een werkend systeem in je tas. Zelf heb je een leeg hoofd, overzicht over je planning en ruimte voor andere dingen. Zo ontwikkel je meer controle over je tijd, omdat je altijd het juiste doet op het juiste moment.

Wie:

De workshop is voor iedereen die het te druk heeft en het overzicht kwijt is geraakt. Het maakt niet uit of dat op je werk, privé of beiden is. Met GTD krijg je weer overzicht.

Cursusprogramma:

De workshop wordt gegeven in  2 dagdelen van 3,5 uur. Zo kun je je eerst het systeem eigen maken. Daarna krijg de de finesses in de vingers.

Dag 1:
Uitleg GTD systeem
Maak je eigen systeem: hoe krijg je alles erin en hoe hou je het bij?
Hoe ga ik aan de slag

Dag 2:
Verfijning van je persoonlijke systeem: de moeilijke dingen
Uitstelgedrag oplossen
Lange termijn

Deelnemers:

De workshop is voor kleine groepen. Minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Je krijgt zo altijd persoonlijke aandacht. De workshop kan ook als individuele training gegeven worden.

Kosten:

cursus 2 dagdelen: € 211,75 (exclusief btw € 175,-)
cursusmateriaal: vanaf € 14,50 (exclusief btw € 11,98) voor de minimaal benodigde basis. Luxere uitbreidingen zijn mogelijk en met korting verkrijgbaar.